Algemene Voorwaarden

"There is a thin line that separates laughter and pain, comedy and tragedy, humor and hurt." Erma Bombeck

Onze kleine lettertjes zijn helder en duidelijk.

Voor iedere sessie, workshop, opleiding of masterclass gelden een aantal aanmeldings- en betalingsvoorwaarden. Bekijk hieronder welke voorwaarden precies van toepassing zijn. Bij aanmelden ga je akkoord met deze voorwaarden.

Deze voorwaarden gelden voor alle activiteiten van organisaties die vallen onder de werking van Lach Instituut Nederland, zoals het Lachtherapie Instituut, de Lachwinkel en Lach Instituut Nederland zelf.

 • Eigen risico

  Iedere deelnemer is verantwoordelijk voor zijn of haar eigen welzijn. Daarom nemen zij deel aan de workshop, cursus of masterclass op eigen risico.

  De workshops, cursussen en masterclasses leren je allemaal iets over een beter leven. Minder pijn, minder verdriet en minder depressief. Meer liefde, meer lach en meer plezier.

  De lessen zijn geen vervanging van welke medische behandeling dan ook. Raadpleeg bij twijfel eerst een arts.

 • AVG / privacy

  We bewaken je gegevens alsof het de kroonjuwelen zijn.

  Sinds mei 2018 is de AVG van kracht. Ook Lach Instituut Nederland is AVG-proof. Hoe wij omgaan met jouw gegevens hebben we vastgelegd in de privacyverklaring.

  In de basis zeggen we eenvoudigweg dat we netjes met je gegevens omgaan, dat we zorgen dat ze zo beschermd mogelijk worden opgeslagen en dat we ze niet zullen verkopen aan anderen. Wil je meer lezen kijk dan op de privacypagina >>

 • Online cursus

  Voor iedere online cursus betaal je direct bij aanmelden. Je krijgt vervolgens ook direct toegang tot de complete cursus. Er is geen restitutie mogelijk.

 • Openbare lachworkshop - lachclub

  In de lachclub ben je van harte welkom. Iedere lachclubbegeleider heeft zijn of haar eigen voorwaarden, daarover doen wij bij het L.I.N. dus geen uitspraak.

  Lachclub bij jou in de buurt >>

 • Lachworkshop bij jou op locatie

  Onze voorwaarden zijn behoorlijk soepel. Er kan altijd iets gebeuren en tot een week voor de workshopdag kun je kosteloos afzeggen. Vanaf dat moment geldt 50% van het afgesproken tarief. Voor afzeggen op de workshopdag zelf geldt dat het gehele bedrag verschuldigd is. Uiteraard kunnen we altijd in overleg een ander moment plannen.

  Onder bijzondere omstandigheden kunnen bijzondere afspraken gemaakt worden met de workshopleider. Het is aan de workshopleider om af te wijken van bovenstaande voorwaarden.

  Van particulieren wordt verwacht dat zij vooruit of contant betalen. Bedrijven kunnen de factuur volgens de factuurvoorwaarden voldoen.

  De lachworkshops op locatie worden verzorgd door de Lachwinkel >>

 • Lachtherapie workshop

  Voor workshops kun je je direct aanmelden. Je betaling is je inschrijvingsbewijs.

  Je mag altijd jouw plekje overdragen aan een andere deelnemer, dat is een kwestie van een mailtje met de wijzigingen doorsturen.

  Afzeggen kan onder de volgende voorwaarden:

  – tot 2 weken van te voren, restitutie van het volledige bedrag
  – tot de workshopdag zelf, volledige bedrag verschuldigd – je mag altijd iemand in jouw plaats sturen

  Deelnemers zijn zelf verantwoordelijk voor hun welzijn, deelname geschiedt derhalve op eigen risico.

  Naar lachtherapie workshop >>

 • Lachtherapie Basis (1.0) en Practitioner (2.0)

  Voor de opleiding tot Lachtherapeut Basis en de Practitioner kun je je inschrijven door je gegevens in te voeren in de webwinkel. Hier kun je kiezen voor directe betaling maar je mag ook op rekening betalen.

  Voor de start van de opleidingsblokken kun je je deelname nog overdragen aan iemand anders, mits voldaan wordt aan de voorwaarden om toegelaten te worden.

  Afzegging van deelname:

  – tot 1 maand voor de start – 100% teruggave
  – tot 2 weken voor de start – 50% van het cursusgeld is verschuldigd
  – tot de dag van de opleiding – 100% verschuldigd (of laat iemand in jouw plaats gaan)

 • Laughter Yoga Leader

  Voor de opleiding tot Laughter Yoga Leader (lachcoach / lachanimator) kun je je inschrijven door je gegevens in te voeren in de webwinkel. Hier kun je kiezen voor directe betaling maar je mag ook op rekening betalen.

  Voor de start van de cursus kun je je deelname nog overdragen aan iemand anders.

  Afzegging van deelname:

  – tot 1 maand voor de start – 100% teruggave
  – tot 2 weken voor de start – 50% van het cursusgeld is verschuldigd
  – tot de dag van de opleiding – 100% verschuldigd (of laat iemand in jouw plaats gaan)

 • Soul Key Therapy opleiding

  De betaling van het lesgeld dient bij aanvang van de cursus volledig te zijn voldaan. Het is mogelijk om in delen te betalen.

  Afzeggen kan onder de volgende voorwaarden:

  – tot 2 weken van te voren, restitutie van het volledige bedrag

  – tot de workshopdag zelf, volledige bedrag verschuldigd – je mag in overleg iemand in jouw plaats laten gaan

  Deze opleiding wordt gegeven in samenwerking met Nieuwetijds Opleidingen in Zoetermeer.

 • Masterclasses

  Voor de masterclasses kun je je direct aanmelden. Je betaling is je inschrijvingsbewijs.

  Voor een aantal masterclasses gelden speciale voorwaarden voor deelname die worden vermeld bij de masterclass. Soms kun je je plekje overdragen aan iemand anders, soms is dit niet mogelijk.

  Afzeggen kan onder de volgende voorwaarden:

  – tot 2 weken van te voren, restitutie van het volledige bedrag
  – tot de workshopdag zelf, volledige bedrag verschuldigd – je mag (bijna) altijd iemand in jouw plaats sturen

 • Lachwinkeltje

  In het winkeltje dienen de bestelde artikelen vooraf te worden voldaan. Tot een bedrag van € 25,- komen hier vast € 5,- verzendkosten bij, daarboven neemt de Lachwinkel deze volledig voor haar rekening. Bedragen worden gecommuniceerd inclusief 21% BTW.

  Niet goed geld terug. Wanneer een product niet goed of niet naar wens is dan kan deze kosteloos teruggestuurd worden, via dezelfde weg als welke deze geleverd is. E.e.a. in overleg via info@lachwinkel.nl.

 • Klachten

  Klachten dienen eerst naar de workshop/cursusleider te worden geuit, samen komen we er meestal wel uit. Wanneer dit niet lukt dan zal een raad van wijze mannen en vrouwen uitspraak doen. Deze raad wordt door beide partijen samengesteld.

   

 • Waarom voorwaarden

  Ieder mens is verschillend. Maar ook hetzelfde. We willen graag meedoen met de leuke dingen en we willen nergens aan vast zitten.

  Toch, om als cursus- c.q. workshopleider goed te kunnen plannen en rekening te houden met zaken die een investering vragen, denk bijvoorbeeld aan de locatiekosten, is het nodig om op mensen en inkomen te kunnen rekenen.

  Daarom zijn deze voorwaarden opgesteld. Wij hopen op je begrip hiervoor.