Lachcoach / Lachanimator

Formeel Laughter Yoga Leader (LYL)

2 daagse gecertificeerde opleiding

Waarom deze opleiding

Mensen die de opleiding volgen geven als reden aan dat er te weinig gelachen wordt in hun leven of dat ze somberheid willen keren naar positieve gedachten. Of ze willen juist nog meer plezier en geluk in de wereld brengen.

Misschien herken je hier zelf iets van. De oplossing is twee dagen lang zinvol lachen gieren brullen.

Door meer te lachen worden je lachspieren getraind, je maakt endorfine 'het gelukshormoon' aan en je lichaam wordt gezonder en fitter. Het leven wordt lichter, vrolijker en leuker.

Je aantrekkingskracht versterkt enorm waardoor de dingen die je altijd graag had willen hebben of doen vanzelf op je pad lijken te komen.

Stel je voor dat je door met iemand te lachen juist het leven van die persoon op het goede weg brengt. Lachyoga is voor mensen die meer geluk, meer plezier en meer warmte aan hun eigen leven en dat van anderen toe willen voegen op een eenvoudige, leuke en vrolijke manier.

Praktische zaken

  • Duur van de opleiding is 2 dagen, meestal in een weekend
  • Je ontvangt een certificaat dat wereldwijd erkend is
  • Je leert de 40 basisoefeningen die je overal kan toepassen
  • Speciaal onderwerp werken met ouderen en kinderen
  • Inclusief werkboek ter waarde van € 75,-

Impressie Destelbergen

Als je lacht dan wordt de wereld meteen een beetje mooier.

Je kan later aangeven naar welk weekend je voorkeur uitgaat.

  • 27/28 april 2019: Destelbergen (België)
  • 14/15 september 2019: Wageningen (Nederland)
  • 19/20 oktober 2019: Destelbergen (België)
Aanmelden

 

Bij aanmelden kom je in de webwinkel terecht. Je kan hier kiezen hoe je wil betalen, dat kan direct maar ook op rekening.

Later geef je door voor welk weekend je je aanmeldt.

Prijs

Een gezond, lichter en vrolijker leven is onbetaalbaar. Toch willen we het graag vergelijken. Volgens berekeningen uit de Nemesis-studie bedragen de kosten voor antidepressiva per persoon tussen de € 2500,- en € 2900,- per jaar.

Heftig hoor. Dit zijn cijfers van een tijdje geleden. Het aantal mensen dat gebruikt maakt van deze middelen is sinds die tijd flink gestegen.

geen 2900

De kosten voor de opleiding bedragen geen € 2900,- maar € 395,-. Dit is eenmalig voor een gezond, fit én vrolijk leven.

Er is veel behoefte aan ons werk. Naast de lach in je eigen leven integreren kun je na de opleiding ook op pad om workshops te geven. Zo verspreid je de lach nog meer en verdien je je investering zo terug.

Lachdocenten

De opleiding wordt gegeven door Luc van Imschoot en Saskia van Velzen.

Luc woont in België en is opgeleid door Dr. Madan Kataria in 2006 in Parijs. Sinds die tijd, en zeker sinds dat hij zijn business verkocht heeft, geeft hij vol vuur de lach door in België en Nederland.

Saskia woont in Nederland en is opgeleid door Dr. Madan Kataria in 2012 in India. Daarnaast is zij auteur van het boek "Lachyoga, lachen zonder reden".

Luc & Saskia

Je krijgt les van twee topdocenten uit twee verschillende landen met geheel eigen stijlen. Een unieke ervaring.

Jo Bogaert

Er zijn zo van die ervaringen die een verschil  kunnen maken in je leven. De opleiding tot lachcoach bij Saskia en Luc is er voor mij zeker één van.

Aanvankelijk was ik wat sceptisch – hoe kan je nu over lachen een opleiding van 2 dagen geven? – maar uiteindelijk overtrof het zelfs de verwachtingen. Het was een plezante cocktail van theorie, heel veel oefeningen, zelf aan de slag, fantastische lesgevers, heel lekker eten en vooral ook de verbinding met fijne deelgenoten. En natuurlijk niet vergeten: veel lachen!!!

Als mindfulness trainer is het voor mij een aanvulling op mijn pad naar loslaten, open mind en verbinding maken met gelijkgestemden. Of het nu met een professioneel doel is of gewoon een verdere ontwikkeling van jezelf: een aanrader voor iedereen!!!

Jo Bogaert
mindfulness trainer
Greet Gilles

"Eerst en vooral: het was een zalig ontspannen weekend waarin ik toffe mensen leerde kennen, lekker gegeten heb en een totaal nieuwe ervaring heb opgedaan.

De cursus heeft me naast de tools om concreet met lachyogatrainingen aan de slag te gaan ook wat meer theoretische basis gegeven, om mensen te kunnen overtuigen van het nut van lachyoga. Daarnaast heeft het me ook nog meer doen beseffen dat ik zelf kan beslissen over hoe ik in het leven wil staan en wat een groot verschil dit kan maken.

Heel eerlijk dus: een momentje van magie waar ik heel veel inspiratie uit geput heb. Ook een aanrader dus voor mensen die helemaal nog niet zeker zijn of ze ooit zelf trainingen willen geven, ook zonder ambities is het gewoon een verrijkend weekend."

Greet Gilles
Lach en Leef
Ilse Huizinga

"Ik heb net een cursus Leader Laughter Yoga bij Saskia van Velzen gevolgd en ik vond het geweldig! Ze weet in korte tijd informatie helder over te brengen, ze schept een ontspannen sfeer en ze lacht als de beste!

Dank je wel voor alle kennis, oefeningen en de lachsalvo’s. Ik zal de lachyoga in mijn zangworkshops verwerken."

Ilse Huizinga
Jazz zangeres
Dr. Madan Kataria - grondlegger van de lachyoga

“Saskia is a great laughter yoga teacher and I appreciate her for taking laughter yoga further into this world.”

Dr. Madan Kataria - grondlegger van de lachyoga
Laughteryoga.org
Aanmelden