Opleidingen, trainingen en masterclasses

Iedereen kan lachen. Maar om de lach in te zetten als instrument, om meer mensen te helpen meer te lachen, daarvoor is een opleiding onontbeerlijk.

Waarom zou je een opleiding doen?

Online en live te volgen

 • Laughter Yoga Leader

  LIVE in 2 dagen

  leer je hoe je met groepen een lachworkshop kan uitoefenen. Je leert tenminste de 40 basisoefeningen en de achtergronden van de lach. Theorie en veel praktijk worden afgewisselend in een enerverend weekend.

  De opleiding wordt gegeven door Luc van Imschoot (België) en Saskia van Velzen (Nederland) samen. Een unieke combinatie.

  Meer informatie over de 2 daagse Laughter Yoga Leader (LYL) >>

  De opleiding is ook onderdeel van de Lachtherapie Basis (1.0)

 • Lachtherapie

  LIVE in 6 en 10 dagen

  Deze opleiding is gesplitst in een 6-daags basisdeel (1.0) en een practitionersdeel (2.0) wat bestaat uit 9 lesdagen + 1 examendag. In beide delen leer je met behulp van doeltreffende technieken uit de hypnose, NLP, lachyoga en provocatieve coaching cliënten eenvoudig en vooral vrolijk van hun probleem af te helpen. Je combineert dit met de vaardigheden die je al hebt tot een uniek pakket.

  Meer informatie over deze bijzondere opleidingen >>

 • Lachtherapie workshop (voor drukke therapeuten)

  LIVE in 1 dag

  Speciaal voor drukke therapeuten, maar ook voor coaches en trainers, is deze vrolijke, interactieve en interessante workshop vol tips & tricks. Hoe zet je de lach in als instrument, je leert een doeltreffende verandertechniek en je gaat naar huis met een paar direct toe te passen marketingtips.

  Meer informatie over de workshop >>

 • Geld verdienen met lachyoga

  ONLINE in eigen tijd

  Dit is een online lesprogramma van 10 lessen voor lachyoga coaches die meer met de lach willen dan hobbyen. Je wordt in 10 stappen begeleid van aanvraag naar opdracht. Hoe kom je aan aanvragen, hoe ga je ermee om, hoe doe je een goede offerte en hoe handel je de opdracht af.

  Start met het bekijken van de 5 valkuilen >>

 • De Lachjuf

  De lachjuf leert aan ouders en docenten om samen met kinderen de 10 lachoefeningen te doen aan de hand van het kinderboek “Lilly & June en de lachjuf”.

  Hier wordt nog aan gewerkt…

 • 12 Lessen in Lachen

  ONLINE in eigen tijd

  In deze 12-delige videoreeks ter waarde van € 120,- leer je laagdrempelig om de lach in je leven te laten. Saskia’s tijd krijg je cadeau, je betaalt alleen de technische kosten van 4,95. Deze cursus wordt gegeven door de Lachwinkel.

  Meer informatie over de 12 lachlessen >>

 • Masterclass Cliënt types

  LIVE in 1 dag

  Deze masterclass is een aanvulling voor lachtherapeuten (in spé) maar ook voor mensen die op andere plekken in het alternatieve veld aan het werk zijn. Herken je cliënt in nagenoeg een oogopslag en pas je communicatie direct aan.

  Voorwaarde voor deze masterclass is een minimale groepsgrootte van 15 mensen.

 • Masterclass Deep Trance Identification

  LIVE in 2 dagen

  Tijdens deze 2-daagse masterclass leer je hoe je in diepe hypnose de kwaliteiten van jouw grote voorbeeld in jezelf activeert door als het ware in zijn of haar schoenen te stappen. Voorwaarde;  Tenminste certificaat Lachtherapie Basis (1.0). Ook mensen met een NLP of hypnose-achtergrond kunnen zich inschrijven.

 • Marketing voor therapeuten

  LIVE in 1 dag

  Een hele dag ondergedompeld in een wereld waar de meeste therapeuten geen zin in hebben. Marketing lijkt zoveel gedoe. In deze workshopdag leer je waar je moet beginnen en zet je meteen de eerste stappen naar het bekendmaken van je praktijk en jouw kunsten. Voorwaarde: starten met of hebben van een therapeutische praktijk.

 • Soul Key Therapist

  LIVE in 4 dagen

  Deze vierdaagse opleiding is een beetje een vreemde eend in deze bijt. Maar zo mooi dat hij er wel bij staat. De Soul Key Therapist is internationaal geaccrediteerd. De voorwaarde is dat je een therapeutische praktijk hebt of gaat hebben en dat je wel enige affectie met spiritualiteit hebt.

Lachworkshop op locatie
Onze gasten hebben enorm genoten van de avond. De dagen erop kwam het regelmatig voor dat mensen spontaan in de lach schoten omdat zij aan een oefening van jou terug dachten.

Natasja Verschoor Natasja Verschoor
organisator vakantieweek ouderen