Vind je levensdoel voor een vervullend leven

Weet jij je levensdoel al? Of je missie of je ‘purpose’? Hoe is het om jezelf te ontdekken en erachter te komen wat je écht wil? Om te gaan zien wat je hoogste doel is in dit leven?

Rond mijn 25e was ik op zoek naar mezelf. Wie ben ik? Wat kan ik? Wat wil ik? Om dat uit te vinden heb ik heel veel gedaan en geleerd. De meeste lessen waren op therapeutisch vlak zodat ik vooral mezelf kon ontdekken.

Lachen heeft mij het antwoord gegeven op de vragen wie ben ik en wat wil ik. Ik wil mensen aan het lachen maken. Niet zozeer omdat het gewoon leuk is, alhoewel dat ook heel belangrijk is, maar vooral omdat lachen verbindt. De lach verbindt mensen op een eenvoudige en snelle manier met elkaar. Ook zorgt het voor een stevigere verbinding met jezelf, met je innerlijke kracht.

Een van de bijkomende effecten is dat ik steeds meer moeite heb om negatief te denken. Ik kan het nog wel hoor. Maar ik houd het niet lang meer vol. Voor ik het in de gaten heb denk ik bij wijze van spreke: “ik ben benieuwd wanneer de zon weer gaat schijnen.”

Maar er bleef iets knagen. De vraag: wat is mijn ‘purpose’. Een purpose is voor mij meer dan een doel. Het is het doel van mijn leven. Wat is letterlijk mijn levensdoel?

Eindelijk vond ik het antwoord in de Soulkey opleiding. Op de derde dag van de vierdaagse training gebeurde het. We waren aangeland bij het onderwerp ‘leven tussen de levens in’ en ik maakte contact met mijn soulgroup (in het Engels klinkt het beter).

In eerste instantie was ik vol ontzag door de mensen (wezens, energieën, zielen) die ik daar zag. In tweede instantie realiseerde ik me dat als ik daar stond ik dus kennelijk een van hen was. En in derde instantie realiseerde ik me de enorme verantwoordelijkheid als ik inderdaad het werk zou doen dat bij deze groep hoorde.

Ik liep na de oefensessies de trainingszaal in. De trainer keek me aan en zei: “It happened.” “What a huge responsibility,” antwoordde ik en hij knikte. Veel viel op zijn plek. Ik zag waarom ik als kind al fanatiek schooltje speelde en waarom ik nu nog een eeuwige student ben. En ik besloot de verantwoordelijkheid die ik zo sterk voelde op me te nemen.

Tijdens een Soulkey sessie wordt je vanuit een diepe ontspanning in contact gebracht met je ziel. Het mooie van de Soulkey sessie is dat het geen geleide meditatie is, zoals je veel ziet in dit werk, maar dat je als cliënt zelf gaat ontdekken. Je komt terecht in de wereld van je ziel, de wereld waar alle antwoorden zijn.

Er zijn toegangen naar vorige levens – of je er nu wel of niet in gelooft – die soms nog te verstrengeld zijn met dit leven. De bedoeling is om die verstrengelingen los te maken. Laatst tijdens de training maakten we mee dat een van de studenten hierdoor van een jarenlange pijn in haar benen werd afgeholpen.

Ook is er ruimte voor contact maakt met gidsen, familieleden, engelen en soms zelfs overleden huisdieren. Of, zoals bij mij grote indruk maakte, contact maken met je zielengroep wat voor veel mensen een bijzonder sterk gevoel van thuiskomen geeft. En er is meer, veel meer. Het allermooiste vind ik dat de therapeut de procesbegeleider is, de cliënt heeft alle antwoorden in zich.

Het klinkt misschien vaag, maar dat is het niet zodra je hiermee bezig bent. Praktische spiritualiteit wil ik het noemen.

Wil jij mensen echt helpen? Helpen om oude dingen los te laten, helpen om antwoorden op levensvragen te vinden? En wil je misschien ook voor jezelf antwoorden vinden? Dan is de opleiding tot SoulKey therapeut echt een aanrader. Vier dagen waarin je een stevig fundament krijgt, én de bijbehorende ervaringen, om jouw cliënten echt te helpen.

Van 30 mei t/m 2 juni geven Henk Riem en ik de opleiding in Zoetermeer. Beiden hebben we de trainersopleiding gedaan en volgen we nog meer opleidingen van onze leraar, Martin Peterson, grondlegger van de SoulKey methode.

Als je denkt dat het iets voor je is, meld je dan aan. Je krijgt er geen spijt van, dat beloof ik.

Als je er vragen over hebt dan mag je me altijd bellen (085-2732248).

 

SoulKeymeer info en aanmelden