Het Lachtherapie Instituut verandert naar Lach Instituut Nederland

De lach is meer dan…

…Meer dan een lachworkshop

…Meer dan therapie

…Meer dan meditatie

…Meer dan dikke pret

…Meer dan je goed voelen

…Meer dan je op het eerste gezicht ziet

 

Door het wijzigen van de naam kan ik meer dan genoeg belangrijke elementen van de lach onder een dak bij elkaar brengen.

Het Lach Instituut Nederland, kortweg L.I.N., heeft 3 pijlers, ervaring, opleiding en kennisbank.

Ervaring betekent dat mensen ervaring op kunnen doen met de lach. Dit kan door meedoen bij een van de lachclubs in Nederland of door het zelf organiseren van een lachworkshop waar een van onze lachcoaches naar toe komt. Voor het L.I.N. worden de workshops verzorgd door de Lachwinkel. Voor mensen die goed ‘vast’ zitten is er een therapeutische oplossing, een of twee sessies lachtherapie doet wonderen.

Onder het kopje opleiding komt alles wat met lachcursussen te maken heeft, maar ook trainingen die ertoe bijdragen om workshopleiders en therapeuten beter en vrolijker hun werk te laten doen.

Bij de Kennisbank worden onderzoeksresultaten verzamelt. Ook vind je daar het lach-ABC (wat betekent het allemaal) en kun je met polls en onderzoeken meedoen.  Saskia van Velzen heeft onderzoek gedaan voor haar boek “Lachyoga” en in Amerika is Dr. Lee Berk al ruim 30 jaar bezig met onderzoek naar de positieve effecten van lachen. Ook deze publicaties vind je hier.